top of page

zo 12 mrt

|

Dorpskerk Haren

Gauguin Ensemble, zilveren jubileum Yfynke Hoogeveen, klarinet, Nata Tsvereli, piano, Karlien Bartels, cello

Gauguin ensemble viert zilveren jubileum in de Dorpskerk van Haren. € 17,50 Bezoekers: aanmelden met betaling vooraf is gewenst. Jeugd tot 12 jaar gratis, studenten € 7,50 Voor hen is geen vooraanmelding nodig, zij kunnen pinnen aan de kerk.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Gauguin Ensemble, zilveren jubileum       Yfynke Hoogeveen, klarinet, Nata Tsvereli, piano, Karlien Bartels, cello
Gauguin Ensemble, zilveren jubileum       Yfynke Hoogeveen, klarinet, Nata Tsvereli, piano, Karlien Bartels, cello

Tijd en locatie

12 mrt 2023, 15:30 – 16:30

Dorpskerk Haren, Rijksstraatweg 188, 9752 BR Haren, Nederland

Over het evenement

AANMELDEN

€ 17,50 Bezoekers: aanmelden met betaling vooraf is gewenst. Jeugd tot 12 jaar gratis, studenten € 7,50 Voor hen is geen vooraanmelding nodig, zij kunnen pinnen aan de kerk.

Klarinettiste Yfynke Hoogeveen en pianiste Loes van Ras richtten al tijdens hun studie aan het Prins Claus Conservatorium het Gauguin Ensemble op. Door de jaren heen speelden en werkten zij met vele musici en andere kunstenaars samen, met violisten, cellisten, zangers en componisten als Wim Dirriwachter, maar ook met de dansers van Itzik Galili Dance en beeldend kunstenaars als Barbara Stok en studenten van Minerva. 

Door hun originele benadering bereikten ze een uiteenlopend publiek. Daarom ook waren zij van 2007-2010 benoemd tot ambassadeur voor de Klassieke Muziek in Noord Nederland. 

Sinds enkele jaren is de Groningse, in Parijs opgeleide en geroemde, Karlien Bartels vaste celliste van het ensemble. Zij combineert dat met haar concerten in België en Frankrijk. 

Nata Tsvereli, hoofdvakdocente aan het Prins Claus Conservatorium, heeft onlangs de plaats van Loes van Ras overgenomen, die vanwege een ongeval het ensemble heeft moeten opgeven. 

Opnieuw vormt het Gauguin Ensemble een hecht en virtuoos trio dat in haar klanken de kleurenrijkdom van Gauguin zelf volop recht doet.

Tijdens het concert in de Dorpskerk speelt het trio het prachtige romantische en introspectieve klarinettrio van Brahms, waarin het lijkt of de instrumenten 'in love' zijn met elkaar. Zij starten het concert met een boeiend trio van Beethoven en sluiten het af met een speciaal voor dit ensemble door Robert Zuidam gecomponeerde 'Arearea', vernoemd naar een schilderij van Gauguin. “Het ligt in mijn bedoeling iets van de kleurrijkheid en het exotische van het schilderij te doen reflecteren in de muziek, zodat er iets exuberants ontstaat, dat past bij de feestelijke gelegenheid”, aldus Zuidam.

Deel dit evenement

bottom of page