top of page

di 13 dec

|

Ontmoetingskerk

Frank Westerman over zijn boek 'Te waar om mooi te zijn. Over kunst, de mens en de natuur'

Leden Nut gratis toegang. Niet-leden € 7,00 uitsluitend per pin aan de zaal te betalen. Aanmelden noodzakelijk van 18/11 - 11/12

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Frank Westerman over zijn boek 'Te waar om mooi te zijn. Over kunst, de mens en de natuur'
Frank Westerman over zijn boek 'Te waar om mooi te zijn. Over kunst, de mens en de natuur'

Tijd en locatie

13 dec 2022 20:00 – 22:30

Ontmoetingskerk, Sterremuurweg 4, 9753 AV Haren, Nederland

Over het evenement

AANMELDEN

De auteur neemt ons vanavond via de veertien in zijn boek ‘Te waar om mooi te zijn’ beschreven reportagereizen mee naar het domein van het onwaarschijnlijke. Door haarscherp de uitzondering uit de werkelijkheid te knippen, toont hij ons de contouren van de regel.

'Als schrijver van reportages ga ik de strijd met de werkelijkheid aan – zonder uitvluchten in fictie. [...] De werkelijkheid is te weerbarstig voor haastwerk. Zij is te krom om recht te praten, te geplooid om glad te strijken, te ongerijmd voor een limerick.'

De helft van de tekst van Te waar om mooi te zijn is nieuw werk. Het is Franks derde bundel na In het land van de Ja-knikkers (25 verhalen over het veranderende Nederland) en De wereld volgens Darp (over de nagalm en dreigende terugkeer van de Koude Oorlog).

Frank Westerman (1964) groeide op in Assen. Hij studeerde Tropische Cultuurtechniek aan de Landbouwuniversiteit Wageningen. In 1992 werd hij correspondent voor de Volkskrant in Belgrado. Als verslaggever van de NRC bezocht hij meerdere internationale brandhaarden, waaronder Srebrenica. Tussen 1997 en 2002 was hij correspondent in Moskou voor de NRC. In 2013-2014 presenteerde hij op de televisie de serie ‘Nederland in 7 overstromingen’ Hij kreeg grote bekendheid met ‘De Graanrepubliek’ (1999). Verder onder andere ‘Srebrenica, het zwartste scenario’(samen met Bart Rijs, 1997), ‘Ararat’(2007), ‘Ingenieurs van de ziel’(2002), ‘Stikvallei’(2013), ‘Wij de mens’ (2018). Hij ontving talloze prijzen, zoals de AKO Literatuurprijs, Bob de Uyl prijs en de Gouden Uil. 

. ik (bekroond met De Gouden Uil), Ararat, Stikvallei, Een woord een woord (bekroond met zowel de Brusseprijs als de Bob den Uyl-prijs) en recentelijk Wij, de mens en De kosmische komedie. Zijn werk verschijnt in zestien talen.

Deel dit evenement

bottom of page