top of page

ma 31 okt

|

de Groenenberg

Schilderijen en houtsneden van Agnes van Rijen

Gratis te zien tijdens de openingsuren

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Schilderijen en houtsneden van Agnes van Rijen
Schilderijen en houtsneden van Agnes van Rijen

Tijd en locatie

31 okt 2022 09:00 – 31 dec 2022 13:00

de Groenenberg, Markeweg 17, 9756 BZ Glimmen, Nederland

Over het evenement

Vanaf 31 0ktober tot 22 december is in De Groenenberg in Glimmen werk te zien van Agnes van Rijen, die ook in Glimmen woont en werkt.

Ze laat werk zien uit de afgelopen decennia, houtsneden en schilderijen. Het zijn ‘’beelden die hopelijk communiceren met de toeschouwer over basale menselijke gevoelens van angst, verontwaardiging en gelukkig soms ook blijdschap”, zegt ze zelf.

Zoals vooral in het 2e voorbeeld (zie volgende bladzijde) te zien is, is ze gefascineerd door de combinatie van beeld en letters. Dat was ze als kind al: “In de eerste boeken die voorgelezen werden, stonden prenten én letters. 

Letters die uit boogjes, rondjes en stokjes bestonden en daarmee woorden en zelfs een heel verhaal vertelden. 

En tekeningen waarbij je in je fantasie kon verdwijnen.”

Hoewel ze na de gedwongen sluiting van veel galeries ten tijde van de bezuinigingen op cultuur en daarna corona, met alle lockdowns, vast van plan was om niet meer te exposeren, kwam door de verbijstering over de oorlog in Oekraïne, het beeld van de eeuwige vluchteling weer naar boven. “En wanhoop kan ik alleen vertalen in schilderijen”.

Agnes van Rijen is opgeleid aan de kunstacademie in Arnhem en exposeerde veelvuldig in binnen- en buitenland. Zie verder: https://www.agnesvanrijen.nl/home

Deel dit evenement

bottom of page