top of page

di 10 okt

|

Ontmoetingskerk Sterremuurweg

Prof.dr. Eline Slagboom, De biologie van gezond en gelukkig oud worden

Het verouderingsproces vormt de basis vormt van de meest frequente ziekten. Leden Nut gratis toegang, niet leden € 7.00. Aanmelden van 18 september tot 7 oktober via onderstaande knop.

Prof.dr. Eline Slagboom, De biologie van gezond en gelukkig oud worden
Prof.dr. Eline Slagboom, De biologie van gezond en gelukkig oud worden

Tijd en locatie

10 okt 2023, 20:00 – 22:30

Ontmoetingskerk Sterremuurweg, Sterremuurweg 4, 9753 AV Haren, Nederland

Over het evenement

AANMELDEN

'In de afgelopen 25 jaar ben ik geinspireerd geweest door het feit dat  het verouderingsproces  de basis vormt van de meest frequente ziekten,  tussen mensen zeer verschillend verloopt en modificeerbaar is.  De  studies in mijn groep naar de moleculaire epidemiologie van veroudering  omvatten studies naar de biologie van het genoom, naar de aetiologie en  biomarkers van verouderingsziekten en van langlevendheid en gezond ouder  worden. Mijn leerstoel en ons werk houden verband met diverse NWA  agendas (Big data, preventie en gezondheid en precisie geneeskunde) en  resulteerde in meer dan 400 publicaties en het slagen van meer dan 20  jonge promovendi. Recentelijk bestuderen we ook de respons van ouderen  op leefstijl interventies (de Samen Oud Samen Thuis Studie).

Ik geef met passie les en heb een MOOC en trainingsprogramma  ontwikkeld om creatief en logisch denken in de wetenschap te stimuleren  bij middelbare school leerlingen en hun leraren. Deze training geef ik  ook aan studenten in de LUMC Master Vitality and Ageing.'

Eline Slagboom is professor in de moleculaire epidemiologie en hoofd van  de gelijknamige sectie in de afdeling ‘Biomedical Data Sciences’. Ze is  voorzitter van het LUMC Profilerings gebied  ‘Ageing’ en van de  Vereniging voor Verouderingsonderzoek. Slagboom is de ‘principle  investigator’ van de Leiden LangLeven Studie en ze is Fellow bij het Max  Planck Instituut voor de Biologie van Veroudering in Keulen, Duitsland  en  bestuurslid van het biobanken consortium BBMRI-NL (Biobanking and  Biomolecular Resources Research Infrastructure) waar zij het nationale  metabolomics onderzoek leidt. Slagboom zit in het organiserend committee  van prestigieuze congressen zoals die van de Welcome Trust, UK).

Deel dit evenement

bottom of page