top of page

ma 09 jan

|

De Groenenberg

Gekleurd Leven – Expositie van Miep Becker

Naast werk op papier en olieverfschilderijen zijn er (in de vitrinekasten) keramieken objecten en beschilderde beelden van hout, steen en papier-maché te zien tijdens de expositie. Openingstijden: woensdag van 10- 12 u. en verder in overleg met de beheerder. Gratis toegankelijk.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Gekleurd Leven – Expositie van Miep Becker
Gekleurd Leven – Expositie van Miep Becker

Tijd en locatie

09 jan 2023, 09:00 – 28 feb 2023, 20:00

De Groenenberg, Markeweg 17, 9756 BZ Glimmen, Nederland

Over het evenement

Toelichting

In de Groenenberg in Glimmen wordt vanaf 9 januari tot 1 maart a.s. nagelaten beeldend werk van Miep Becker geëxposeerd. Naast werk op papier en olieverfschilderijen zijn er (in de vitrinekasten) keramieken objecten en beschilderde beelden van hout,  steen en papier-maché te zien tijdens de expositie.

Miep Verlinden-Becker woonde de tweede helft van haar leven (1933 – 2014) in Glimmen. Ze ontwikkelde al een passie voor tekenen en schilderen tijdens haar opleiding tot kleuterjuf, en is zich sindsdien blijven ontwikkelen. Naast haar geliefde pastel- en vetkrijt, begon ze later ook olieverf en acrylverf te gebruiken. Daarnaast maakte ze beelden van gevonden materiaal, vaak hout en steen. De bij elkaar gevoegde en verlijmde delen werden levendig door haar beschilderd. Zo bouwde ze een vrolijke en kleurrijke wereld om zich heen, vervuld van verbeelding en levenslust. In haar laatste jaren ontdekte ze ook de keramiek waar enige voorbeelden van te zien zijn in de vitrinekasten op de expositie.  Ze werkte niet alleen met verschillende materialen maar ook in verschillende stijlen: realistische en abstracte voorstellingen wisselden elkaar vaak af. Ze voelde zich in haar werk geïnspireerd door Van Gogh en 20e-eeuwse kunstenaars als Klee, Miro, Picasso en Appel.

Miep Becker heeft tijdens haar leven behalve in Glimmen ook regelmatig elders in Nederland geëxposeerd.

De officiële opening van de expositie vindt plaats op zaterdag 14 januari, om 16.30 u.

Deel dit evenement

bottom of page