top of page

do 25 apr

|

Forumbibliotheek Haren

Broodje met ... Lucas Zandberg

Schrijver Lucas Zandberg (1977) gaat in gesprek met boekverkoper Koen Slik (boekhandel Boomker) over zijn nieuwste boek 'De geschiedenis van mijn onvoorstelbare ouderdom'. €7,00 inclusief broodje en glas (karnemelk). Aanmelden via onderstaande knop. U kunt aan de zaal pinnen.

Broodje met ... Lucas Zandberg
Broodje met ... Lucas Zandberg

Tijd en locatie

25 apr 2024, 12:00 – 13:00

Forumbibliotheek Haren, Brinkhorst 3, 9751 AS Haren, Nederland

Over het evenement

Aanmelden

Schrijver Lucas Zandberg, verbonden aan de Schrijversvakschool Groningen, publiceerde in april 2022 zijn jongste en zevende boek 'De geschiedenis van mijn onvoorstelbare ouderdom'.

Zandberg debuteerde in 2007 met Mijn leven is van mij, een meerdere malen herdrukte roman over Elisabeth van Oostenrijk-Hongarije. Daarna verschenen onder meer de historische romans De laatste maîtresse, Mayling en De vergeten prins. In 2017 was Zandberg ook te gast in Haren, toen met zijn roman De Rendementsdenker.

De geschiedenis van mijn onvoorstelbare ouderdom gaat over Renée, een verarmde telg uit een voornaam geslacht, die met haar gezin een teruggetrokken bestaan op het Franse platteland leidt. Ze lijkt als twee druppels water op haar moeder Hélène. Als deze onverwacht sterft neemt Renée haar identiteit aan om zo geen erfbelasting te hoeven betalen. Ze zal de rest van haar lange leven met de gevolgen van die beslissing moeten leven. De geschiedenis van mijn onvoorstelbare ouderdom is geïnspireerd op de recente controverse rondom Jeanne Calment (1875-1997), de oudste mens ooit.

Deel dit evenement

bottom of page