top of page

do 29 sep

|

Ons Centrum

Broodje met ... Adwin de Kluyver: Niemandsland. Een Antarctische ontdekkingsreis

€ 7,00 inclusief broodjes en een glas (karne)melk 'De Kluyver weet de informatie smakelijk te verpakken, zodat je blijft doorlezen. [...] Fascinerend boek.' ★★★★ Dagblad van het Noorden

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Broodje met ... Adwin de Kluyver: Niemandsland. Een Antarctische ontdekkingsreis
Broodje met ... Adwin de Kluyver: Niemandsland. Een Antarctische ontdekkingsreis

Tijd en locatie

29 sep 2022 12:00 – 13:00

Ons Centrum, Kerkstraat 2B, 9751 BC Haren, Nederland

Over het evenement

AANMELDEN

'Een onweerstaanbaar leesavontuur naar een voor de meesten vrijwel onbekend werelddeel.' Wilfried de Jong, 

Brommer op Zee

In Niemandsland neemt schrijver en historicus Adwin de Kluyver de lezer mee op een meeslepende literaire ontdekkingsreis richting de Zuidpool. Met aanstekelijk vertelplezier laat hij zien hoe de mens dit koude continent in de loop der eeuwen heeft gezocht, verkend, beschreven en benut. De Kluyver wekt hiervoor een bonte verzameling historische personages tot leven; mannen, vrouwen en zelfs dieren die een sleutelrol hebben gespeeld in de beeldvorming over Antarctica. Van de Vlaamse kanonnier die een doorgang tussen Amerika en het Grote Zuidland dacht te hebben ontdekt tot een walvisjagende schilder die als eerste Nederlander voet zette op het lege continent. En van de eerste vrouwen tussen de mannelijke avonturiers tot de nazi’s die er een kolonie trachtten te vestigen.

Meesterverteller De Kluyver vervlecht de verhalen over ontdekkers, antihelden, wetenschappers en charlatans met zijn eigen persoonlijke verlangen om het uiterste Zuiden te bereiken in de voetsporen van een vergeten Japanse poolheld. Als bemanningslid van een historische driemaster zeilt hij door de kustwateren van Antarctica. Onderweg maakt hij aantekeningen; over pinguïnsnelwegen, de meest zuidelijke pub op aarde en een stukje rood plastic. Niemandsland is een onweerstaanbaar leesavontuur over een vrijwel onbekend werelddeel waar niemand woont en dat van niemand is; een boek voor iedereen die zijn of haar uitzicht wil verbreden.

Deel dit evenement

bottom of page