top of page

zo 12 mrt

|

boekhandel Boomker

Boekenweek met als gast Hedy d'Ancona

Hedy d’Ancona, belangrijk feministe en voorheen vooraanstaand PvdA-politica. Entree: gratis, aanmelden verplicht: vol=vol

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Boekenweek met als gast Hedy d'Ancona
Boekenweek met als gast Hedy d'Ancona

Tijd en locatie

12 mrt 2023, 15:00 – 17:00

boekhandel Boomker, Raadhuisplein 7, 9751 AM Haren, Nederland

Over het evenement

AANMELDEN

Entree: gratis, aanmelden verplicht: vol=vol

Hedy d’Ancona (1937) is een belangrijk feministe en was vooraanstaand  PvdA-politica. Ze werkte bij de VARA, was universitair onderzoeker en  leidde vanaf 1975 een bureau op het gebied van beleidsonderzoek. Ze was  politiek actief als Eerste Kamerlid en werd bekend als oprichtster van  Man-Vrouw-Maatschappij en redactrice van Opzij. later was ze  staatssecretaris van Emancipatie, minister van Volksgezondheid, Welzijn  en Cultuur en tien jaar lid van het Europees Parlement. In 2021  verscheen haar boek Vrolijk verval – grappige en scherpe  observaties van het dagelijks leven waarin ze het zieligheidsstempel op  ouderdom relativeert en de zachte uitsluiting bekritiseert – dat  wekenlang in de bestsellerlijst stond. In 2022 volgde Kouwe kermis waarin zij de keerzijde van ouder worden belicht: het is niet altijd makkelijk  om ouder te worden en de verworvenheden van wijsheid en ervaring gaan soms hand in hand met het verval van krachten.

D'Ancona wordt deze middag geïnterviewd door Julia Muller. Zij werkte een aantal jaren als programmamaker bij Pakhuis de Zwijger (over o.a. kunst, cultuur, politiek, ongelijkheid en feminisme) en is nu programmamaker bij onder meer het jaarlijkse Brainwash Festival in Amsterdam. Daarnaast is ze programmanager bij Stem op een vrouw, dat zich inzet voor de politieke emancipatie en representatie van vrouwen in Nederland.

Deel dit evenement

bottom of page