top of page

za 25 mei

|

Grand Café Westerholm

Vioolduo Inge Muntendam en Christel Postma

Inloop vanaf 14.45 uur € 10 inclusief een gratis drankje. Aanmelden via onderstaande knop.

Vioolduo Inge Muntendam en Christel Postma
Vioolduo Inge Muntendam en Christel Postma

Tijd en locatie

25 mei 2024, 15:00 – 16:30

Grand Café Westerholm, Irenelaan 1, 9752 LS Haren, Nederland

Over het evenement

Aanmelden

Inge Muntendam

Viool was niet het eerste instrument dat ik leerde bespelen. Als kind  begon ik met klarinet. Toch had ik met dit instrument niet echt een  klik. De viool had wel mijn fascinatie, dus ben ik op mijn 14e gestopt  met klarinet en ben op vioolles gegaan. Het werd al snel duidelijk dat  dit “mijn” instrument was. Ik werd zo enthousiast en gemotiveerd dat ik  besloot dat ik naar het conservatorium wilde. Ik begon in 2005 op het  Prins Claus Conservatorium in Groningen. Hier studeerde ik bij Florian  Donderder en studeerde in 2009 succesvol af bij Kati Sebestyen en  Veselina Manikova. Na dit afstuderen besloot ik mijn studie voort te  zetten aan de Master of Music opleiding aan het Artez Hogeschool voor de  kunsten in Zwolle en ik studeerde hier bij Adriaan Stoet. Tijdens deze  Master studie hoorde ook het schrijven van een onderzoek. Ik heb  onderzocht wat de rol van Alexander Techniek (een bewegingstechniek) kan  betekenen voor de praktijk van de beroepsviolist. Tijdens het  uitvoeren/studeren, als wel bij het lesgeven. Een techniek waar ik ook  veel aan heb gehad.

In april 2012 vond mijn Master examen viool plaats. Dit ging erg goed  en ik werd omschreven als een gedreven en integere violiste.

Christel Postma

Als spelende leraar zet ik mijn ervaring en kwaliteiten in om kinderen en volwassenen viool te leren spelen. Ook geef ik les aan groepen op het gebied van samenspel. Mijn jarenlange ervaring met diverse vormen van lichaamswerk pas ik in de lessen en workshops toe. Ik kan improviseren. Mijn vioolimprovisaties kunnen ingezet worden bij o.a.ceremonies, exposities, theatersettings. Ook begeleid ik mensen in bewustwordingsprocessen.

Deel dit evenement

bottom of page