top of page

zo 26 mrt

|

Bartholomeuskerk

Passieconcert met het ensemble Consequens

In onze traditie presenteren wij jaarlijks prachtige, minder bekende oude passiemuziek. Toegang: € 15,00. Jeugd t/m 12 jaar betaalt een gereduceerd tarief aan de zaal. De entree iinclusief een kop koffie of thee in het tegenover de kerk gelegen dorpshuis De Hoeksteen. Kaarten via onderstaande knop.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Passieconcert met het ensemble Consequens
Passieconcert met het ensemble Consequens

Tijd en locatie

26 mrt 2023, 10:30 – 12:00

Bartholomeuskerk, Lageweg 8, 9479 PC Noordlaren, Nederland

Over het evenement

Kaarten reserveren en betalen

Let op: u betaalt vanaf nu direct bij het boeken.

Jeugd t/m 12 jaar betaalt een gereduceerd tarief aan de zaal.

Het jaarlijkse passieconcert van Noordlaren Muziek is een traditie geworden, met opnieuw de hoofdrol voor het uit zes zangers en zeven instrumentalisten bestaande muzikaal ensemble Consequens onder leiding van Han Warmelink.

Passiemuziek heeft het lijden en sterven van Jezus als uitgangspunt. Zulke muziek vinden we in alle genres: van de Matthäus-Passion van Johann Sebastian Bach tot het Nederlandse muzikaal-bijbelse evenement The Passion. In onze traditie presenteren wij jaarlijks prachtige, minder bekende passiemuziek.

Ditmaal brengt Consequens met 6 zangers en 7 instrumentalisten een programma waarin Heinrich Schütz centraal staat. Deze componist leefde ongeveer 100  jaar voor Bach en was in meerdere opzichten zijn wegbereider. Rondom  hem staan vier andere componisten, onder wie de grote Bach, van wie ook  muziek ten gehore wordt gebracht.

Kom in de stemming voor de tijd rond Pasen en laat u meevoeren in de soms betoverende klanken van de geprogrammeerde meesterwerken. Een uitgelezen mogelijkheid om eens kennis te maken en te genieten van deze passietraditie.

Deel dit evenement

bottom of page