top of page

di 11 apr

|

Haren, Ontmoetingskerk

Marcel Wolters: ‘Alles over bijen, bijenkasten, honing en meer...’

Een kijkje in de imkerij in Noord-Nederland Leden van Nut gratis toegang. Niet-leden € 7,00 Aanmelden van 20/3 tot 8/4

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Marcel Wolters: ‘Alles over bijen, bijenkasten, honing en meer...’
Marcel Wolters: ‘Alles over bijen, bijenkasten, honing en meer...’

Tijd en locatie

11 apr 2023, 20:00 – 22:30

Haren, Ontmoetingskerk, Sterremuurweg 4, 9753 AV Haren, Nederland

Over het evenement

AANMELDEN

Van 20/3 tot 8/4

Imker Marcel Wolters neemt ons met zijn verhaal mee in de wereld van het imkeren. Er komt veel bij kijken om uiteindelijk honing te produceren, al is dat niet het enige dat bijen produceren. Hoe gaat dat in zijn werk en wat zijn de taken van een imker? Imkers werken vanuit bijenkorven en bijenkasten en hebben kennis nodig van de levenscyclus en het gedrag van bijen. Imkers hebben verschillende taken, waaronder het behouden en controleren van de bijenkolonies en hun gezondheid.

Marcel heeft een passie voor de natuur en het milieu, als imker draagt Marcel bij aan de bescherming van de bijenpopulaties en hun belangrijke rol in het bestuiven van planten. Door het behoud en de bescherming van bijenkolonies dragen imkers bij aan een duurzamere en gezondere voedselproductie en aan het behoud van onze ecosystemen.

Het is belangrijk om te weten hoe je bijen houdt, daarom worden hier cursussen gegeven vanuit de NBV (Nederlandse Bijenhouders vereniging) en deze heeft Marcel met succes afgerond. Tijdens deze cursus wordt de cursist meegenomen in de jaarcyclus van een bijenvolk en de taken van een imker. Met name in het noorden van Nederland is er een tekort aan docenten leraar imkeren, daarom is Marcel gestart met de opleiding leraar bijenteelt, om zo mensen te mogen opleiden als imker. Marcel houdt al jaren zijn eigen bijenvolken en produceert zijn eigen honing.

Daarnaast is Marcel bestuurder van de lokale imkersvereniging. Marcel is in het dagelijks leven zelfstandig ondernemer en runt samen met zijn familie delicatessenwinkels in Haren en Groningen, genaamd Kruidenier Wolters

Deel dit evenement

bottom of page