top of page

Het tijdstip wordt later bepaald

|

boekhandel Boomker

Chaja Polak in gesprek met Sabine van den Berg

Een gesprek over Joodse wortels en literatuur

Chaja Polak in gesprek met Sabine van den Berg
Chaja Polak in gesprek met Sabine van den Berg

Tijd en locatie

Het tijdstip wordt later bepaald

boekhandel Boomker, Raadhuisplein 7, 9751 AM Haren, Nederland

Over het evenement

AANMELDEN

Chaja Polak (1941) is schrijver en beeldend kunstenaar. Als kind  van een slachtoffer en een overlevende van Auschwitz is haar leven in  hoge mate bepaald door wat haar ouders is aangedaan. Ze doorliep de  Rietveld Academie en debuteerde in de literatuur in 1989. Ze schreef  romans, verhalen en poëzie. Een aantal van haar boeken was genomineerd  door de Libris Literatuurprijs en werd vertaald in het Engels, Deens en  Italiaans. Op bol.com vind je alle boeken van Chaja Polak, waaronder het  nieuwste boek van Chaja Polak.

Sabine van den Berg (1969) volgde de opleiding  Reclametekenen in Amsterdam, studeerde tekenen en beeldhouwen aan de  Kunstacademie te Rotterdam, en proza aan schrijversvakschool ’t Colofon  in Amsterdam.

Als redacteur werkte ze voor het literaire tijdschrift Lust & Gratie. Ze publiceerde korte verhalen en doceerde zeven jaar proza aan de schrijversvakschool te Groningen.

Sabine publiceerde De naam van mijn vader, De lachende derde, Wissel, Dingen die niet mogen en de trilogie Zien Horen Zwijgen. In januari 2019 verscheen haar dicht- en tekendebuut Nestvlinders. Deze bundel werd net als haar trilogie genomineerd voor het Beste Groninger Boek. Haar laatste publicatie Berichten uit de Biotoop verscheen in november 2019. Dit is een bundeling van verhalen en  tekeningen die zij maakte over de kunstenaarsgemeenschap in Haren waar  zij vijf jaar woonde. Inmiddels is Sabine naar Amsterdam teruggekeerd.

Deel dit evenement

bottom of page