top of page

do 24 nov.

|

Ons Centrum

Broodje met ... Guillaume Pool

€ 7,00 inclusief broodje en glas (karnemelk). Aanmelden noodzakelijk, Een ontmoeting met een bevlogen man en begenadigd verteller.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Broodje met ... Guillaume Pool

Tijd en locatie

24 nov. 2022 12:00 – 13:00

Ons Centrum, Kerkstraat 2B, 9751 BC Haren, Nederland

Over het evenement

AANMELDEN

Guillaume Christiaan Pool (Paramaribo, 7 augustus 1930) is een uit Suriname afkomstig dichter, verteller en voordrachtskunstenaar. Jarenlang was hij actief in en rond zijn woonplaats Haren in Groningen. Speciaal voor het Harense publiek treedt hij nog graag een keer op. Op donderdagmiddag 24 november laat hij zich door boekenman Henk Boomker interviewen tijdens een Broodje met … in Ons Centrum, Kerkstraat 2b in Haren.

Guillaume kwam in 1964 naar Nederland en publiceerde in 1990 het gelegenheidsbundeltje Timba. Hij won in dat jaar de Rotterdamse Poetry Park Poëzieprijs en vier jaar later nog eens. Pool ontleent veel aan het afro-Surinaamse cultuurgoed, dat een voortdurende dialoog aangaat met culturen uit andere werelddelen. Guillaume werkte zich op tot een vooraanstaand voordrachtskunstenaar, maar zijn poëzie is secuur genoeg geschreven om ook gelezen te worden. Naast zijn voordrachtskunst is hij ook een groot voorvechter van leesonderwijs. In zijn geboorteland zette hij een boekenproject ‘Bukutori’ op. Henk Boomker zal hem vooral over die passie en betrokkenheid ondervragen, maar Guillaume zal zich ook vast laten verleiden nog een prachtig verhaal te vertellen of uit een van zijn bundels voor te dragen.

Deel dit evenement

bottom of page