wo 10 mrt. | De lezing is alleen virtueel bij te wonen

YESSE THE MOVIE - Kloosterlezing over boekbeslag en graafwerk te Yesse

Van deze lezing is een film gemaakt die vanaf 10 maart 2021, 20.00 uur, op onze site te zien zal zijn. Gemaakt door onze 'huis-cineast' Willem Hoiting . U hoeft zich voor deze lezing niet aan te melden.
Registratie is afgesloten
YESSE THE MOVIE - Kloosterlezing over boekbeslag en graafwerk te Yesse

Tijd en locatie

10 mrt. 20:00 – 20:40
De lezing is alleen virtueel bij te wonen

Over het evenement

De  traditionele Kloosterlezing is vanaf dinsdag 10 maart 2021 (20.00 uur) virtueel bij te wonen. Yesse the movie wordt een dubbelpresentatie, door Berna van Wijk en Stijn Arnoldussen.

​​

Stijn Arnoldussen verzorgt de eerste inleiding. In Yesse wordt hij intussen als de huisarcheoloog beschouwd. Stijn zal ingaan op het onderzoek met de (tussentijdse) resultaten daarvan, onderzoek dat het hele jaar door uitgevoerd wordt tussen de veldwerkcampagnes in. Hij haalt het ondergrondse Yesse naar boven. Letterlijk.

Berna van Wijk, inmiddels afgestudeerd als archeoloog, heeft de afgelopen jaren als studente actief meegedaan aan opgravingen op het kloosterterrein van Yesse en een scriptie gewijd aan de metaalvondsten: 'Iron Maiden'. Haar  belangstelling ging verder richting de materialen die te maken hadden met schrijven, en nog specifieker naar boekbeslag uit kloosters en natuurlijk uit Yesse. Haar lezing: "Lood, koper en ijzer: lezen en schrijven in klooster Yesse".

Deel dit evenement