top of page

di 16 jan

|

Ontmoetingskerk

Werelderfgoed: 1157 ideeën voor een fantastische belevenis door Kees Storm

Leden Nut gratis toegang. Niet-leden € 7,00 Aanmelden via onderstaande knop tussen 23 december en 13 januari

Werelderfgoed: 1157 ideeën voor een fantastische belevenis door Kees Storm
Werelderfgoed: 1157 ideeën voor een fantastische belevenis door Kees Storm

Tijd en locatie

16 jan 2024, 20:00 – 22:30

Ontmoetingskerk, Sterremuurweg 4, 9753 AV Haren, Nederland

Over het evenement

AANMELDEN

In de voordracht over het Nederlandse UNESCO Werelderfgoed zal deze indrukwekkende erkenning van onze nationale schatten en cultureel erfgoed uitgebreid nader worden toegelicht.

Van historische molens tot de unieke grachtengordel van Amsterdam: Nederland herbergt een diverse en rijke erfenis die van wereldwijde betekenis is. Samen duiken we in de verhalen achter deze opmerkelijke plaatsen en ontdekken we waarom ze de erkenning als UNESCO Werelderfgoed verdienen.

De spreker werd geboren in Schiedam als telg uit een Vlaardingse vissersfamilie, ging op z’n 16e naar de Hogere Zeevaartschool in Vlissingen, overleefde in 1974 een aanslag van de Vietcong in Saigon, zat aan het eind van z’n wittebroodsweken in 1977 in de gevangenis in Dubai, was in 1981 de jongste expat op Curaçao, woonde met z’n gezin tijdens de tweede Golfoorlog in Syrië, ging op z’n 57e met pensioen, is sindsdien betrokken bij UNESCO werelderfgoed als rondleider en opleider, is schipper op De Groene Wensboot - een fluisterboot voor mensen met een beperking en hun gezinsleden en vrienden in Nationaal park De Weerribben-, is voorzitter van een rederijvereniging van oud-zeevarenden en walpersoneel, is regiovoorzitter en hoofdbestuurslid van een landelijke vereniging van gepensioneerden met 12.000 leden, speelt graag voor Sinterklaas, zingt in het Popkoor Onnen en is daar ook penningmeester en wordt op handen gedragen door 8 dames.

Zijn naam: Kees Storm, op de dag van de lezing verhuisd naar z’n 10e woonhuis samen met zijn vrouw Karin, van wie hij al 50 jaar houdt.

Deel dit evenement

bottom of page