top of page

zo 30 apr

|

Dorpskerk

Quirine Viersen, cello & Thomas Beijer, piano spelen cellosonates van Chopin en Escher

Een prachtige afsluiting van ons seizoen. Bezoekers € 17,50 aanmelding en betaling via onderstaande knop. Jeugd tot 18 jaar gratis.. Studenten, CJP en Stadjerspas € 7,50.Voor hen is geen vooraanmelding nodig, zij kunnen pinnen aan de kerk.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Quirine Viersen, cello  & Thomas Beijer, piano spelen cellosonates van Chopin en Escher
Quirine Viersen, cello  & Thomas Beijer, piano spelen cellosonates van Chopin en Escher

Tijd en locatie

30 apr 2023, 15:30 – 17:00

Dorpskerk, Rijksstraatweg 188, 9752 BR Haren, Nederland

Over het evenement

Aanmelden en betalen

Celliste Quirine Viersen, wordt al jaren geroemd om haar fraaie verzorgde spel en passie voor haar instrument. Die typeringen passen ook bij Thomas Beijer, één van de beste pianisten van de jongere generatie. Geef die twee samen een podium en je beleeft iets onvergetelijks. Dat gebeurt ongetwijfeld ook als het tweetal voor u de prachtige cellosonates van Frederique Chopin en Rudolf Escher speelt.

Quirine Viersen: ‘Het bestuderen en spelen van muziek vanuit het emotionele niveau is essentieel voor me. Naast de waarde van analyse en kennis volgt mijn musiceren zijn krachtigste weg als het vanuit het hart komt. Ik wil cello spelen om die puurheid en essentie van de muziek over te brengen. Het voelt ook als de juiste manier om de luisteraar mee te nemen in de grote beweging, om samen “ontketend” te raken.’

"Thomas Beijer overbrugt de stormachtige passages met hartstochtelijke lyriek. Zijn verbluffende techniek staat geheel in dienst van zijn explosieve uitdrukkingskracht." (Jenny Camilleri VK) en “een zeer interessante muzikale persoonlijkheid met onderscheidende ideeën over muziek, een waar kunstenaar,”

aldus de jury van het internationaal pianoconcours al in 2007.

Tekst uitnodigingsbrief

Tot onze grote vreugd hebben wij, in het zicht van ons komende 30jarige lustrum, het genoegen om U bovenstaand concert aan te kondigen.

Opgeven geeft U de zekerheid van een plaats in de kerk, maar betalen aan de zaal is zeker ook mogelijk.

(Kinderen tot 18 jaar hebben gratis toegang, studenten betalen 7,50)

Uiteraard geven wij weer de mogeljkheid om na te praten onder genot van een drankje en hapjes

Deze twee musici behoeven nauwelijks een nadere introductie, maar ten overvloede citeren wij onderstaande tekst

Quirine Viersen behoort internationaal tot de meest vooraanstaande muzikale persoonlijkheden van de jonge generatie. Met haar Italiaanse Guarneri-cello en haar intense, uitdrukkingsvolle en virtuoze spel slaagt zij erin collega’s, pers en publiek van haar grote muzikaliteit en meesterkracht te overtuigen. In 1994 bereikte zij een bijzondere status door als eerste Nederlander een prijs op het prestigieuze Tsjaikovsky Concours te winnen.In hetzelfde jaar ontving ze de Nederlandse Muziekprijs. Symfonieorkesten in binnen-en buitenland spelen graag celloconcerten met haar, van het Concertgebouworkest tot de Wiener Philharmoniker. Daarnaast is ze zeer actief op het gebied van kamermuziek.

Thomas Beijer is een jonge pianist en componist die wordt geprezen om zijn excellente techniek en artistieke integriteit. In zijn composities en gepassioneerde spel komt een helder en diepgaand muzikaal inzicht tot uiting. Met het winnen van het YPF Nationaal Pianoconcours 2007 plaatste hij zich aan de top van een nieuwe generatie jonge pianisten inNederland. De internationale jury omschreef hem als “een zeer interessante muzikale persoonlijkheid met onderscheidende ideeën over zijn muziek”. “Een waar kunstenaar.”

De vierdelige cellosonate van Chopin was het laatste werk dat tijdens het leven van Chopin werd gepubliceerd en wat ook het laatste werk is geweest dat hij bij een publiek optreden heeft uitgevoerd (16 februari 1848). Het is één van de slechts negen werken van Chopin die niet alleen voor piano zijn geschreven.

.

Deel dit evenement

bottom of page