top of page

vr 04 nov

|

boekhandel Boomker

Poëzieavond met Ellen Deckwitz en Joost Oomen

Poëzieavond met Ellen Deckwitz en Joost Oomen m.m.v. Willem Goedhart (interviews). Een feest voor de liefhebbers van poëzie en taal. € 10,00 entree. Reserveren verplicht. De avond is mede mogelijk gemaakt met financiële bijdragen van de Cult.Raad Haren en het Nutsdept. Groningen-Haren.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Poëzieavond met Ellen Deckwitz en Joost Oomen
Poëzieavond met Ellen Deckwitz en Joost Oomen

Tijd en locatie

04 nov 2022 19:30 – 21:30

boekhandel Boomker, Raadhuisplein 7, 9751 AM Haren, Nederland

Over het evenement

AANMELDEN

.

Ellen Deckwitz en Joost Oomen

Vrijdag 4 november ontvangen we de dichters/schrijvers Ellen Deckwitz en Joost Oomen in de winkel. Wij hopen u in groten getale te mogen verwelkomen tijdens deze avond, die belooft verrassend, lichtvoetig en geestig van toon te zijn.

De Volkskrant benoemde Joost Oomen in 2021 tot literair talent van het jaar. Hij groeide op in IJsbrechtum, studeerde Nederlands aan de Rijksuniversiteit Groningen, was huisdichter van diezelfde universiteit en bovendien twee jaar stadsdichter van Groningen. Daarnaast organiseerde hij samen met Marleen Nagtegaal enkele jaren het poëziefestival Dichters in de Prinsentuin. Een man met Grunniger roots, zoveel is wel duidelijk, al woont hij tegenwoordig in Amsterdam. Oomen, wereldberoemd in heel Nederland sinds zijn opvallende optreden in de populaire tv-quiz De slimste mens (hij werd derde), is sinds ruim een jaar vaste columnist bij het Dagblad van het Noordenen de Leeuwarder Courant. Van zijn hand verscheen dit jaar zijn boek Visjes, waarin hij verslag doet van zijn verblijf op het Italiaanse eiland Salina tijdens de coronacrisis. Er is geen toerist te bekennen op het eiland, maar om hen toch naar het eiland te lokken, wil Oomen bewijzen dat de vissen rond Salina gevoel voor poëzie hebben. Hoe? Door ze met een gedicht te vangen. Eerder schreef hij o.a. de lovend ontvangen roman Het Perenlied.

Ook literaire duizendpoot Ellen Deckwitz (Deventer, 1982) heeft een band met Groningen: zij studeerde hier Nederlands. Deckwitz, wier bundels De steen vreest mij, Hoi Feest en De blanke gave werden alle geroemd door critici en bekroond, draagt haar poëzie voor in binnen- en buitenland, onder meer op Lowlands, de Nacht van de Poëzie, Poetry International en destijds in De Wereld Draait Door. Haar poëziegidsen Olijven moet je leren lezen en Dit gaat niet over grasmaaien werden heuse bestellers. Sinds 2015 schrijft Deckwitz een column voor NRC, daarnaast heeft zij een wekelijkse column in De Morgenover literatuur. Samen met Joost de Vries en Charlotte Remarque maakt ze een buitengewoon beluisterenswaardige podcast: Boeken FM. In deze podcast bespreekt het drietal steeds een actueel, relevant of gewoon ijzersterk boek.

Deel dit evenement

bottom of page