top of page

wo 17 mei

|

De Groenenberg

Op stap in Appèlbergen met boswachter Kees van Son

Weet u wat dit gebied allemaal te bieden heeft? Nee? Ga dan mee op deze interessante excursie. €7.00 incl. koffie of thee en krentenwegge. Verzamelen bij het dorpshuis om 17.00 uur, vertrek 17.30 uur. Aanmelden via de knop onderaan.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Op stap in Appèlbergen met boswachter Kees van Son
Op stap in Appèlbergen met boswachter Kees van Son

Tijd en locatie

17 mei 2023, 17:00 – 19:00

De Groenenberg, Markeweg 17, 9756 BZ Glimmen, Nederland

Over het evenement

Aanmelden

Als inwoner van Glimmen en omstreken kent u uiteraard ons bos Appèlbergen. Wie is er niet geweest. 

Maar weet u ook wat Appèlbergen ons allemaal te bieden heeft?

En daarom organiseert ons dorpshuis De Groenenberg op woensdag 17 mei een excursie in Appèlbergen onder leiding van Kees van Son, de boswachter van Appèlbergen in het Nationaal Park Drentsche Aa. Hij kent alle bijzonderheden van dit unieke natuurgebied op zijn duimpje.

Kees is boswachter publiek van Staatsbosbeheer. Dit houdt in dat hij voor de communicatie zorgt tussen Staatsbosbeheer en de mensen die van de natuur genieten. "Ik houd me onder andere bezig met media, recreatie en educatie. Het leukste aan mijn werk vind ik het contact met mensen die wonen in het gebied waar ik werk. Bij Staatsbosbeheer werken ook een heleboel vrijwilligers. Ik krijg ongelofelijk veel energie van hen."

Hij vindt het belangrijk en waardevol om mensen mee te nemen de natuur in, legt hij graag uit, zodat duidelijk wordt waarom de natuur de moeite waard is om te beschermen. Als boswachter heeft hij een voorbeeldfunctie en vindt hij het fijn dat hij wat meer invloed heeft op het milieu door de beslissingen die genomen mogen worden.

Deel dit evenement

bottom of page