top of page

zo 14 apr

|

Dorpskerk

NNO-cellokwartet Noëlle Weidmann-Ercan, Jan Ype Nota, Corine 't Hoen, Isabel Vaz, cellisten

Graag gehoord en hecht ensemble uit de cello-sectie van het NNO met werken vanTelemann, Bach, Klengel, Goltermann, Pärt, Gershwin. € 20,00 pp. (kids gratis; CJP-studenten €7,50 aan de kerk) Concerten hebben een korte pauze. Reserveren via onderstaande knop.

NNO-cellokwartet Noëlle Weidmann-Ercan, Jan Ype Nota, Corine 't Hoen, Isabel Vaz, cellisten
NNO-cellokwartet Noëlle Weidmann-Ercan, Jan Ype Nota, Corine 't Hoen, Isabel Vaz, cellisten

Tijd en locatie

14 apr 2024, 15:30 – 17:00

Dorpskerk, Rijksstraatweg 188, 9752 BR Haren, Nederland

Over het evenement

AANMELDEN EN BETALEN

Programma

- G.P. Telemann - Konzert in C-Dur für 4 violoncelli

- J.S. Bach - Sarabande uit suite 6

- Valensin- Menuet

- Pachelbel- Kanon und Gigue

- A. Dvorak- Humoresque

- G. Gershwin- Fragment für 4 violoncello

Pauze

- A. Pärt- Da pacem Domine

- P. Guarino- Divertimento

- A. Bruckner- Locus iste

- E. Pütz- Tango passionato

- K. Noack- Heinzelmännchens Wachtparade.

- D. Johnstone- Beatles cello fever.

Noelle Weidmann-Ercan (1985, Metz, Frankrijk) begon met piano spelen toen ze 5 jaar oud was en een jaar later volgde ook de cello. Nadat ze cello studeerde bij Jean Charles Rougier besloot ze zich volledig toe te leggen op dit instrument. Ze zette haar studie voort aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en behaalde haar Master. In mei 2006, en op 19 jaar werd ze eerste celliste bij het Noord Nederlands Orkest. In augustus van dat zelfde jaar ontving ze de Labberte-Hoedemaker prijs en in september werd ze toegelaten tot de postdoctorale opleiding aan het CNSM in Parijs. Naast haar solo carrière wordt ze regelmatig uitgenodigd om de prestigieuze Nederlandse orkesten aan te voeren, zoals Rotterdam Philharmonisch Orkest, Nederlands Philharmonisch Orkest of Amsterdam Sinfonietta.

Jan-Ype Nota is sinds september 2005 verbonden aan het Haydn Jeugd Strijkorkest als artistiek leider en dirigent.

Hij begon zijn cellostudie bij Jǐri Prchal in zijn geboorteplaats Leeuwarden en vervolgde zijn opleiding aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Jean Decroos. Daarna studeerde hij bij David Strange in London en soleerde met diverse orkesten in Nederland. Jan-Ype Nota is zeer actief als kamermusicus in diverse bezettingen en geeft vele masterclasses in binnen- en buitenland. Hij is plv. aanvoerder van het Noord Nederlands Orkest en hoofdvakdocent cello, van het Prins Claus Conservatorium te Groningen en hoofdvakdocent cello van het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Hij is bovendien dirigent en artistiek leider van het Haydn Jeugd Strijkorkest.

Isabel Vaz

Isabel Vaz is geboren in Lissabon en speelde cello van haar zevende jaar. In 2007 behalde zij haar masters aanhet Conservatorium msterdamolv Dmitri Ferschtman. In 205 werd zij benoemd tot celliste aan het NNO. Zij speelt duo met concertpianist Vasco Dantas, samen met wie zij het Algarve Kamermuziekfestival leidt. Isabel won vele prijzen, zoals de Spaanse 1e prijst jonge musici 2009, De Premio Discografico in de Salieri Zinetti kamermuziek conpetitie 2015 en de 1e prijst in de Concurso de Interpretaicao do Estoril 2016.

Corine ’t Hoen

Op 11-jarige leeftijd begon Corine met cello spelen. Zij had achtereenvolgens les van Maria van de Beemd en Monique Bartels. Zij vervolgde haar cellostudie aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Fred Pot. Na haar afstuderen remplaceerde zij bij het het Nederlands Symfonieorkest, het Radio Kamerorkest en het Gelders Orkest. Sinds 1998 is zij als vaste celliste verbonden aan het Noord Nederlands Orkest. Tevens is zij werkzaam aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen als cellodocent. In de zomer is zij als docent en uitvoerend musicus betrokken bij het Peter de Grote Festival.

Deel dit evenement

bottom of page