top of page

ma 31 okt

|

Haren

Nasima Bosma / Albert Jan Rouwkema Expositie met schilderijen en houten objecten

Tijdens de openingsuren gratis entree.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Nasima Bosma / Albert Jan Rouwkema  Expositie met schilderijen en houten objecten
Nasima Bosma / Albert Jan Rouwkema  Expositie met schilderijen en houten objecten

Tijd en locatie

31 okt 2022 09:00 – 31 dec 2022 13:00

Haren, Brinkhorst 3, 9751 AS Haren, Nederland

Over het evenement

Het werk van Nasima Bosma, die in Veenoord woont en werkt, kenmerkt zich door een zeer kleurig palet. Voor haar is schilderen dan ook ‘kleur geven aan het leven’. Haar schildersezel zet ze graag midden in een landschap dat ze op haar reizen tegenkwam, om haar impressies van de schoonheid en van kleurschakeringen van de omgeving weer te kunnen geven. Niet verwonderlijk dus dat ze zich geïnspireerd voelt door schilders als Cézanne, Gaugain en Van Gogh. 

Het zijn ook niet louter landschappen die ze verbeeldt, zoals duidelijk wordt uit twee voorbeelden die hierna zijn weergegeven.

Nasima heeft haar schildersopleiding ontvangen bij diverse professionele schilders, en op de Academie Minerva in Groningen. Zie voor nadere info: http://wwwatelier-esculaap.nl

In het werk van Albert Jan Rouwkema uit Hoogezand is hout altijd het uitgangspunt. Hij typeert zichzelf als houtstylist. Soms betreft het heel oud hout, dat dan aan bijzondere objecten ten grondslag kan liggen (zie het eerste voorbeeld hierna, met een stuk hout van meer dan 8.000 jaar). Veelal gaat het om het bewerken van nieuwer hout tot gladde sculpturen en objecten, waarbij natuurlijke en mathematische vormen inspirerend zijn voor de vormgeving. 

Overigens werkt hij vaak ‘thematisch’, zoals hij het karakteriseert, waarbij het hout gecombineerd wordt met andere materialen (messing, verenstaal, perspex, verf) en andere technieken. 

In deze tentoonstelling toont Albert Jan Rouwkema relatief klein werk (in de vitrinekasten), maar elders is ook groter werk en zelfs landschapskunst van hem te bewonderen. (Zie de website: www.houtstylist.nl)

Albert Jan Rouwkema heeft behalve een opleiding tot leraar handenarbeid, ook meerdere cursussen houtdraaien gevolgd in het buitenland. Hij is meermaals onderscheiden op dit terrein, ook internationaal.

Deel dit evenement

bottom of page