top of page

di 25 apr

|

Ontmoetingskerk

Muziekavond verzorgd door Britta Maria, Maurits Fondse en Oleg Fateev

Het ensemble zingt Franse chanson en Nederlandse liederen van bekende componisten in combinatie met eigen werk. Leden Nut gratis, niet-leden € 7,00. Aanmelding van 3/4 tot23/4

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Muziekavond verzorgd door Britta Maria, Maurits Fondse  en Oleg Fateev
Muziekavond verzorgd door Britta Maria, Maurits Fondse  en Oleg Fateev

Tijd en locatie

25 apr 2023, 20:00 – 22:30

Ontmoetingskerk, Sterremuurweg 4, 9753 AV Haren, Nederland

Over het evenement

AANMELDEN

U kunt zich aanmelden van 3 tot en met 21 april.

Britta Maria is woonachtig in Amsterdam en werd geboren in Hoorn, een stad die al vele muzikanten heeft voortgebracht. In haar jeugd begint ze met het volgen van zanglessen. Na een aantal studies gaat ze Jazz en lichte muziek studeren. Aangezien ze een tante heeft die met een Fransman is getrouwd en daardoor veel in Frankrijk is te vinden, raakt ze verslingerd aan het Franse. Dit is het begin van een diepe liefde voor het Franse Chanson.

Zangeres Britta Maria, pianist-zanger-componist Maurits Fondse en accordeonist Oleg Fateev zijn vooral bekend door de Franse chanson concerten die ze door het land geven zoals 'Chansons van Schoonheid en Troost' en 'Vive la Chanson!'.

Ook schrijven Maurits en Britta Maria zelf Nederlandstalige liederen die zeer goed worden ontvangen en regelmatig te horen zijn in de Taalstaat en worden geprezen door Frits Spits.

Op 7 april kwam hun album 'De Omweg’ uit, met louter eigen composities en met teksten van tekstdichters zoals Ivo de Wijs, Jan Boerstoel en Jan-Simon Minkema en van Britta Maria & Maurits Fondse zelf.

Speciaal voor deze avond spelen de musici een mix van dit eigen werk en ontroerende en opzwepende Franse chansons van Brel, Aznavour, Gainsbourg, Piaf, Pravi, Barbara, e.a. Zie ook: https://brittamaria.nl/ fotografie: Claudia Otten en Mart

Het rijke oeuvre van Charles Aznavour wordt bezongen door  zangeres Britta Maria, pianist/zanger Maurits Fondse en accordeonist  Oleg Fateev. Ze spelen de prachtige chansons van Aznavour en vertellen  tussendoor over zijn leven, zijn strijd om zanger te worden; Frankrijk  wilde aanvankelijk niets van hem weten. Van diepe ontroering naar  opzwepende ritmes: van La Bohème, Hier Encore, Tous les Visages de  l’Amour, Comme ils disent, Les Comédiens . . . . .

Na jaren Franse chansons te hebben gezongen keren zangeres Britta  Maria & Maurits Fondse terug naar hun wortels, naar het geliefde  Nederlandse lied. Aangevuld met opzwepende en ontroerende  balkaninvloeden van de van oorsprong Moldavische accordeonist Oleg  Fateev.

Met liedjes van Ruud Bos, Friso Wiegersma, Annie M.G. Schmidt, Adèle  Bloemendaal, Ramses Shaffy, Jenny Arean e.a. vaak in een nieuw  arrangement of met een twist. Aangevuld met eigen geschreven liedjes

Deel dit evenement

bottom of page