do 16 sep. | Haren

Frieda Kahlo, een inleiding door Karin Haanappel

Entree € 7,-00 leden Nut gratis, aanmelden verplicht Viva la Frida! De Mexicaanse Frida Kahlo (1907-1954) is zonder twijfel een van de bekendste en meest geliefde kunstenaars ter wereld.
Frieda Kahlo, een inleiding door Karin Haanappel

Tijd en locatie

16 sep. 20:00 – 22:25
Haren, Sterremuurweg 4, 9753 AV Haren, Nederland

Over het evenement

AANMELDEN

Kunsthistorica Karin Haanappel zal ons langs leven en werken leiden van de Mexicaanse, wereldberoemde kunstenares Frida Kahlo. Het Drents Museum organiseert van 8 oktober 2021 tot 27 maart 2022 een grote kunsttentoonstelling onder de titel “Vive la Frida “.

Wie is Karin Haanappel?

Mijn passie voor de kunstgeschiedenis heeft jouw aandacht getrokken  anders las je mijn verhaal nu niet. En eerlijk, een leven zonder kunst  & cultuur zou ik me niet meer kunnen voorstellen en jij hopelijk ook  niet want #kunstmaaktgelukkig

Voor mij begon het in 1990, toen ik Algemene Letteren aan de Universiteit Utrecht studeerde en mij inschreef voor het college The Story of Art.  Na de eerste pagina’s uit het gelijknamige boek van Ernst Gombrich  (1909-2001) doorgelezen te hebben, was ik verkocht. Zijn woorden raakten  me diep. Terwijl ik het boek doorbladerde en de kunstwerken op me in  liet werken, besloot ik dat ik dit gevoel nooit meer wilde kwijtraken.  Ik studeerde sinds een jaar Algemene Letteren en volgde colleges bij  diverse disciplines van de Letterenfaculteit: muziekgeschiedenis,  theatergeschiedenis, filmgeschiedenis, Italiaanse taal- en letterkunde,  literatuurgeschiedenis, cultuureducatie en nu ook kunstgeschiedenis. Met  het boek van Gombrich in mijn hand besloot ik me ook in te schrijven  voor de voltijds studie Kunstgeschiedenis. Het zijn fantastische jaren  geweest waar ik heel veel kennis heb opgedaan. En wat ben ik blij dat ik  beide studies gelijktijdig heb kunnen doen waardoor mijn kennis en  inzichten zowel verdiept als verbreed zijn.

Meer informatie

Deel dit evenement