top of page

zo 19 nov

|

boekhandel Boomker

Fokke Obbema: Stervelingen

Kunnen we het besef van onze sterfelijkheid maar beter zo veel mogelijk verdringen of is het juist van belang in het volle besef ervan te leven? Obbema wordt geïnterviewd door boekverkoopster Charlotte Pennink. Gratis entree. Aanmelden via onderstaande knop. foto: Fjodor Buis

Fokke Obbema: Stervelingen
Fokke Obbema: Stervelingen

Tijd en locatie

19 nov 2023, 15:00 – 15:30

boekhandel Boomker, Raadhuisplein 7, 9751 AM Haren, Nederland

Over het evenement

AANMELDEN

Fokke Obbema:

Op zondagmiddag 19 november is  Volkskrant-journalist Fokke Obbema te gast bij Boomker Boeken. Het zal  deze middag met name gaan om zijn meest recente boek, Stervelingen, een bundeling van de interviews die hij hield met  41 personen die niet meer om de dood heen kunnen of willen. Omdat ze  zelf geconfronteerd zijn met de dood of omdat ze vanuit hun professie  veel met de dood te maken hebben. Beïnvloedt de  zekerheid van onze dood de keuzes die we in het leven maken? Kunnen we  het besef van onze sterfelijkheid maar beter zo veel mogelijk verdringen  of is het juist van belang in het volle besef ervan te leven? Obbema  wordt geïnterviewd door boekverkoopster Charlotte  Pennink.

Fokke Obbema legt zich sinds 2018 voor de  Volkskrant toe op zingeving. Daarvoor was hij onder meer  specialist  China en Europa, chef van de economieredactie, Frankrijk-correspondent  en commentator. Eerder schreef hij China en Europa en de bestellers De zin van het leven en Een zinvol leven. In 2022 maakte hij samen met zanggroep Wishful Singing de theatervoorstelling De zin van het leven.

Deel dit evenement

bottom of page