top of page

wo 15 mei

|

Dorpshuis De Groenenberg Glimmen

Expositie ‘nabeelden’ met schilderijen van Frea Snijders en beelden van Herman van Hasselt

Vanaf 29 april t/m 21 juni is er een nieuwe expositie in De Groenenberg te zien, met schilderijen aan de wanden en beelden in de vitrinekasten. De titel refereert aan visuele effecten nadat eerst naar kleurrijke beelden is gekeken. Gratis entree tijdens de openingsuren.

Expositie ‘nabeelden’ met schilderijen van Frea Snijders en beelden van Herman van Hasselt
Expositie ‘nabeelden’ met schilderijen van Frea Snijders en beelden van Herman van Hasselt

Tijd en locatie

15 mei 2024, 12:00 – 08 jun 2024, 02:00

Dorpshuis De Groenenberg Glimmen, Markeweg 17, 9756 BZ Glimmen, Nederland

Over het evenement

In haar schilderijen wordt Frea Snijders sterk geïnspireerd door het eiland van haar jeugd, Aruba. Ze geeft vaak aan de hand van oude foto’s plekken weer die voor haar betekenis hadden en hebben en die verschillende sferen en herinneringen oproepen. Zelf zegt ze hierover: “ Ik werk in lagen. Vaak blijven deze deels zichtbaar waardoor mijn schilderijen soms niet af of beschadigd lijken. Je kunt hier als het ware de tijd in zien en de werkwijze van ons geheugen dat vertekent, maskeert, verandert, toevoegt, versluiert en verwijdert.” Frea Snijders exposeerde op verschillende plekken in het noorden; haar atelier bevindt zich in De Biotoop in Haren. Voor meer info: https://www.freasnijders.com/.

Het plastische werk van Herman van Hasselt betreft veelal geabstraheerde mensfiguren. In zijn visie is ieder mens heel bijzonder. Zoals hij zegt: “Een levend mens uit stof gemaakt, zo zichtbaar en dichtbij.

Kneedbaar en vormbaar naar mijn beeld, doch zonder gelijkenis”.

Die beelden worden gemaakt van Charmotteklei en variëren in grootte. De grotere tuinbeelden worden middels gipsmodellen eenmalig uitgevoerd in beton en zijn dus uniek. In deze tentoonstelling wordt alleen het kleinere werk getoond. Herman van Hasselt (geboren in 1945) heeft na een bouwtechnische lerarenopleiding nog diverse opleidingen handvaardigheid gevolgd (o.a. aan de Academie Minerva) en is momenteel nog cursist aan het Beeldhouwerscollectief Het Paradijs in Groningen. Voor contact: beeldenvanherman@gmail.com

Deel dit evenement

bottom of page