top of page

za 04 nov

|

De Groenenberg

Expositie 'Golving'

met beelden en objecten van Brenda Hardijk en schilderijen van Peter de Boer. Gratis te zien op dinsdag, woensdag en donderdag van 10 - 17.00 u. '

Expositie 'Golving'
Expositie 'Golving'

Tijd en locatie

04 nov 2023, 11:00 – 30 dec 2023, 23:00

De Groenenberg , Markeweg 17, 9756 BZ Glimmen, Nederland

Over het evenement

Voor Brenda Hardijk, kunstenaar in Sappemeer, is klei het favoriete materiaal voor haar beeldende werk. Zoals ze zelf zegt: “Dat geeft uitdaging om contrasten op te zoeken en om te komen tot een “stilstaand moment”, dat in balans, stoer, maar toch elegant is”. 

Maar ze benut soms ook encaustiek en werkt recent bovendien met gesmolten glas. In die laatste techniek wil ze zich nog verder ontwikkelen.

Ze noemt zichzelf, behalve visueel creator, ook wel een “regisseur”. Ze neemt de regie over de beeldenstorm in haar hoofd. Hieruit kiest ze een fragment, om dit vervolgens vast te zetten in een twee- of driedimensionale vorm, en daarbij kiest ze dan met welk materiaal en met welke techniek het moet worden gemaakt. Zo geeft ze aan al haar objecten een extra dimensie. 

De eigentijdse beelden en (wand)objecten variëren van groot tot klein, voor huis en tuin; ze  karakteriseert ze als BAMbeeldend. 

Zie ook verder haar website: www.bambeeldend.nl

Peter de Boer is een schilder die in Emmen werkt. In de jaren ’90 verlegde hij zijn interesse van de fotografie naar het schilderen, vanwege de veel grotere vrijheid en directheid van afbeelden. De onderwerpen die hem bezighouden zijn landschappen, mensen en stadstaferelen. 

De grote constante in zijn werk is echter het landschap, ook in deze tentoonstelling. Daarbij wordt hij vooral geïnspireerd door zuidelijke streken in Europa, maar ook door reizen op andere continenten. 

Hij heeft een ‘losse’ manier van schilderen. Het gaat hem niet om een precieze weergave van een bepaalde plek, maar vooral om de sfeer, die hij door zijn kleurgebruik versterkt. Hij vindt zelf dat zijn schilderijen dan ook niet duidelijk in te delen zijn bij een bepaalde stroming: “ Ze zijn nooit een puur realistische afbeelding, maar ook niet puur abstract. Soms doen ze impressionistisch aan en is het licht heel belangrijk, maar even vaak gaan ze in de richting van het abstracte.” 

Toch blijft de werkelijkheid altijd het uitgangspunt. In dat verband zijn schilders als Otto de Kat en vooral Wim Oepts een inspiratie voor hem. 

Zie verder ook zijn website: www.pmdeboer.nl.

Deel dit evenement

bottom of page