top of page

vr 15 dec

|

't Clockhuys / Forum bbliotheek

Een magisch kerstfeest in het Clockhuys

Het Centrum voor Kunst en Cultuur organiseert samen het de Forum bibliotheek en de Culturele Raad Haren een 'culturele kerstmarkt voor alle leeftijden. Gratis entree, aanmelden niet nodig.

Een magisch kerstfeest in het Clockhuys
Een magisch kerstfeest in het Clockhuys

Tijd en locatie

15 dec 2023, 16:00 – 21:00

't Clockhuys / Forum bbliotheek, Brinkhorst 3, 9751 AS Haren, Nederland

Over het evenement

Een magisch kerstfeest in het Clockhuys

Drie jonge vrienden komen samen met kerst. Pablo Picasso, Johann Sebastiaan Bach en Charles Dickens. Alle drie hebben ze een uitzonderlijk talent. Pablo houdt van schilderen, Johann van muziek en Charles van verhalen schrijven.

Ze ontmoeten elkaar in een prachtig historisch  pand in het sprookjesachtige Haren. Het Clockhuys heet dit gebouw. In  dit gebouw kunnen ze alle drie hun passie en fantasie de vrije loop  laten. 

Pablo vliegt meteen het beeldende kunst lokaal  in, pakt een kwast en schildert een kersttafereel.

Charles rent naar de bibliotheek en begint met  lezen. Na verschillende boeken te hebben gelezen gaat hij zelf aan de  slag, een kerstverhaal schrijven in de Dickensroom. Het voelt als thuis.

Bach luistert naar alle klanken in het  Clockhuys. Hij hoort een viool, trompetten, drums, accordeon,  klarinetten, dwarsfluiten en nog veel meer. Met deze instrumenten kan ik  vast een mooi muziekstuk schrijven voor kerst denkt Johann  en hij gaat meteen aan de slag.

Later op de dag komen de drie jonge vrienden bij  elkaar en vertellen hun grote avonturen in het Clockhuys. Wat kun je  veel doen in dit mooie pand! Ze zijn verwonderd over alle vakgebieden.  Charles heeft een idee! Als we mijn verhaal  gebruiken, de muziek van Johann en het kunstwerk van Pablo gebruiken  als decor, maken we een theaterstuk. Ze rennen naar het theaterlokaal en  voeren een magisch kerst toneelstuk met elkaar op.

Uitgeput maar voldaan drinken ze een warme  chocomelk met slagroom aan de bar en ze zijn het met elkaar eens: Het  Clockhuys is dé plek om samen te komen, er is voor iedereen van jong tot  oud iets te doen.

Wil jij net zo’n avontuur beleven als Pablo, Johann en Charles? Kom dan 15 december tussen 16:00u-20:00u naar het Clockhuys voor jouw magisch kerstfeest!

Deel dit evenement

bottom of page