top of page

do 23 mrt

|

Ons Centrum

Broodje met ... Ynskje Penning

Annette Timmer gaat in gesprek met Ynskje over haar indrukwekkende trilogie 'Overleven' € 7,00 inclusief broodje en glas (karnemelk), Aanmelden via onderstaande knop noodzakelijk

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Broodje met ... Ynskje Penning
Broodje met ... Ynskje Penning

Tijd en locatie

23 mrt 2023, 12:00 – 13:00

Ons Centrum, Kerkstraat 2B, 9751 BC Haren, Nederland

Over het evenement

AANMELDEN

€ 7,00 inclusief broodje en glas (karnemelk), Aanmelden via onderstaande knop noodzakelijk

Annette Timmer presenteert, programmeert, organiseert en interviewt. Zij is al jaren de drijvende kracht achter De Literaire Hemel. Onder die naam worden iedere tweede vrijdag van de maand schrijvers geïnterviewd in Amen.

Mariniers aan het front: in al hun kracht, liefde, feilen en verdriet.

Onlangs is het derde deel van Overleven verschenen met als ondertitel: de lotgevallen van zeven Nederlandse mariniers in WO II.

Eén van de mariniers is de vader van de auteur, die de hele oorlog geheime geallieerde regeringspost over de Atlantische Oceaan heeft vervoerd. Hij maakt de Battle of the Atlantic van het begin tot het einde mee en overleeft die. De zes andere mariniers raken verspreid over de wereld en worden ingezet op diverse fronten ook in de Pacific.

Ynskje Penning die naast schrijver ook historicus is, heeft in de roman data verwerkt zodat de lezer een uitstekend beeld krijgt hoe de Tweede Wereldoorlog in elkaar steekt. Overleven geeft een uniek tijdsbeeld van de tot nu toe in Nederland onbekende zeegeschiedenis van marine, koopvaardij en visserij, waar tienduizenden Nederlandse zeelieden als gevolg van mobilisatie en vaarplicht bij betrokken zijn geraakt.

In het derde en laatste deel bereikt de geallieerde strijd zowel in Europa als in de Pacific zijn hoogtepunt. De slothoofdstukken laten zien hoe de overlevende mariniers met hun oorlogstrauma’s omgaan. Met dit boek heeft Penning haar eerbetoon aan de Koninklijke Marine, de Nederlandse koopvaardij, het Korps Mariniers en haar vader Frans van Staalduinen afgerond.

Overleven is het resultaat van twaalf jaar reizen, lezen, onderzoek doen en schrijven en is haar Magnum Opus.

Deel dit evenement

bottom of page