Het tijdstip wordt later bepaald | Ons Centrum

Broodje met ... verteller Geert Zijlstra, vertelgroep 'Kom op verhoal'

€ 7,00 inclusief broodje(s) en een glas (karne)melk Aanmelden 26 nov. - 15 dec. Er wordt een video-opname gemaakt en op onze site gepubliceerd, Streekverhalen opnieuw verteld en bezongen.

Tijd en locatie

Het tijdstip wordt later bepaald
Ons Centrum, Kerkstraat 2B, 9751 BC Haren, Nederland

Over het evenement

AANMELDEN

Geert Zijlstra is en verteller/muzikant uit het Groninger Westerkwartier en maakt deel uit van het vertelcollectief 'Kom op Verhoal'. Hij is geboren 'op t Helmhuus' tussen Lutjegast en Visvliet, maar woont al bijna 30 jaar op de klei van Pieterziel. Begonnen met het maken van muziek in de streektaal, vaak samen met Piet Buist uit Grootegast. Vanaf 2010 is hij meer verhalen gaan schrijven en actief als verteller. Tijdens dit verteluurtje wisselt hij muziek af met verhalen over het toen en het nu.

Hij vertelt verhalen uit de historie van het Westerkwartier, bijvoorbeeld over IJe Wijkstra, Griet Koenes en het 'Meisje van de Schelpengrot' maar ook fantasieverhalen over zijn ontmoetingen met Jan de Roos en een mysterieus 'Lutje Mantje'. Doorgaans vertelt hij in de streektaal van het Westerkwartier een sappig mengelmoesje van het Gronings/Fries/Drents.

Deel dit evenement

© 2020  Geboekt in Haren.   Ontwerp: Jeannette Ensing Groningen  Foto's achtergrond: Bob de Vries @ 2020