do 04 nov. | Haren

Broodje met Redmer Alma over het kookboek van Occa Johanna Ripperda

€ 7,00 inclusief broodje en karnemelk. Het kookboek is een manier om te laten zien dat de adellijke keuken veel rijker is dan je zou verwachten. Aanmelden verplicht. Zie ons coronaprotocol.
Broodje met Redmer Alma over het kookboek van Occa Johanna Ripperda

Tijd en locatie

04 nov. 12:00 – 13:00
Haren, Kerkstraat 2B, 9751 BC Haren, Nederland

Over het evenement

AANMELDEN

Over Occa

Occa Johanna Ripperda werd in 1619 geboren in Farmsum en overleed in Stockholm in 1686. Zonder twijfel was zij de meest bereisde Groningse en dat niet in het gevolg van man of vader, maar hoofdzakelijk op eigen kracht en initiatief. Naast een uitzonderlijke levensloop die aan het hof van de Zweedse koningin-weduwe eindigde, verdient zij vooral onze aandacht door haar persoonlijke kookboek van ruim duizend recepten. Daardoor prikkelt het bijzondere leven van deze bijzondere 17de-eeuwse dame niet alleen de ogen en oren, maar kunnen wij ook met onze smaakpapillen meer over het adellijke leven in de Gouden Eeuw ervaren. Leven en cultuur op borgen en kastelen in die schijnbaar overbekende eeuw was veel rijker en verrassender te zijn dan wij als 21ste-eeuwers denken en dat geldt niet in de laatste plaats ook voor de keuken ...

Over Redmer Alma

Redmer Alma (1963) is historicus en archivaris. Hij doet onder andere onderzoek naar en publiceert over de geschiedenis van de adel en de Groninger geschiedenis. De laatste jaren hebben in het bijzonder leven en werken van Occa Johanna Ripperda zijn aandacht.

Deel dit evenement