top of page

do 23 feb

|

Ons Centrum

Broodje met ... Egge Knol: Vijf eeuwen Groninger gelegenheidspenningen

Museumconservator dr. Egge Knol heeft bij het Groninger Museum een breed werkterrein. Jongste grote project was de tentoonstelling ‘Stad houdt stand’, ter gelegenheid van 350 jaar Groningens Ontzet met onder meer gelegenheidspenningen. € 7,00 inclusief broodje en glas (karne)melk. Aanmelden nodig

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Broodje met ... Egge Knol: Vijf eeuwen Groninger gelegenheidspenningen
Broodje met ... Egge Knol: Vijf eeuwen Groninger gelegenheidspenningen

Tijd en locatie

23 feb 12:00 – 13:00

Ons Centrum, Kerkstraat 2B, 9751 BC Haren, Nederland

Over het evenement

AANMELDEN

€ 7,00 inclusief broodje en glas (karne)melk. Aanmelden nodig

Museumconservator  dr. Egge Knol heeft bij het Groninger Museum een breed werkterrein.  Jongste grote project was de tentoonstelling ‘Stad houdt stand’, ter  gelegenheid van 350 jaar Groningens Ontzet. Een onderdeel van die  expositie waren de verschillende gelegenheidspenningen die geslagen  werden ter herinnering aan het beleg en ontzet in 1672. .

Egge  Knol (1956) is sinds 1994 conservator archeologie, geschiedenis en oude  kunst en kunstnijverheid bij het Groninger Museum. Hij is daar  verantwoordelijk voor een deel van de exposities, hij verricht onderzoek  op zijn werkterrein en daarnaast verwerft hij uiteenlopende voorwerpen,  kunstwerken en andere historische zaken voor het museum waaronder  penningen. 

In 2010 werden een gouden en een bronzen Stater, uitgegeven  ter gelegenheid van de viering van ‘Haren 850’ aan de Collectie Munten  en Betaalpenningen van het Groninger Museum toegevoegd. De Stater is niet alleen een  gedenkpenning, maar was in 2010 ook betaalmiddel in Haren. 

Knol  publiceert regelmatig over de Noord-Nederlandse archeologie en Groninger  cultuurgeschiedenis in catalogi van het museum, in het tijdschrift  ‘Stad en Lande’ en via zelfstandige publicaties.

Knol  studeerde biologie en pre- en protohistorie aan de Rijksuniversiteit  Groningen en promoveerde op een onderzoek naar ‘De Noord-Nederlandse  kustlanden in de vroege middeleeuwen’ aan de VU te Amsterdam.

Foto - Gouden afslag penning 100 jaar reductie van Groningen 1694 gemaakt door de Emder muntmeester Jan van Rickinga. Collectie Groninger Museum (Foto Marten de Leeuw).

Deel dit evenement

bottom of page