top of page

do 25 jan

|

Forum bibliotheek

Broodje met ... Edward van de Vendel, schrijver van het landelijke poëziegeschenk2024

Tijdens Poëzieweek 2024 bouwen we samen grote en kleine huizen in gedichten. We komen thuis in steden of op het platteland, we verhuizen onze verzen van streek naar streek . € 7,00 incl. broodje en glas (karnemelk) Aanmelden via onderstaande knop. Let op andere aanvangstijd..

Broodje met ... Edward van de Vendel, schrijver van het landelijke poëziegeschenk2024
Broodje met ... Edward van de Vendel, schrijver van het landelijke poëziegeschenk2024

Tijd en locatie

25 jan 2024, 13:30 – 14:30

Forum bibliotheek, Brinkhorst 3, 9751 AS Haren, Nederland

Over het evenement

AANMELDEN

Poëzieweek 2024: thema ’thuis’ In 2024 schrijft Edward van de Vendel het Poëziegeschenk in het thema van Poëzieweek 2024: ’thuis’. 

Het huis van de poëzie bestaat uit meer dan louter bakstenen. Dichters bouwen huizen uit herinneringen, geuren en kleuren. Ze  beschrijven de huizen van onze jeugd en de straten van onze dromen. Ze  schrijven hun gedichten op een hoekje van onze keukentafel en turen naar de schilderijen aan onze muren. De mooiste woorden ontspruiten vaak op de plek waar we ons het meest thuis voelen.

Tijdens Poëzieweek 2024 bouwen we samen grote en kleine huizen in gedichten. We komen thuis in steden of op het platteland, we verhuizen onze verzen van streek naar streek en beschrijven nieuwe en oude landen in levendige letters. Poëzie kan mensen verwelkomen en zich  thuis doen voelen. Het kan ook de troost van een warm thuis bieden op moeilijke momenten van afscheid, rouw en verdriet. Samen schuilen we onder het dak van de poëzie.

Edward van de Vendel werd geboren in Leerdam, op 1 augustus 1964. Hij  was basisschoolleerkracht voordat hij in 2001 fulltime ging schrijven. Hij schrijft romans voor kinderen en jongeren, poëzie, non-fictie en  prentenboeken, die voornamelijk gepubliceerd worden bij uitgeverij Querido.

Hij was initiatiefnemer van de series Slash (jeugdboeken gebaseerd op het leven van bijzondere jongeren), Querido Glow (boeken voor jongeren met LHBTQIA+hoofdpersonen) en Tijgerlezen (boeken voor kinderen die net beginnen met lezen of niet van lezen houden), van Vuurland en van het online literair magazine Eurostory.

Daarnaast vertaalt hij kinderboeken, waaronder de bekende sere De waanzinnige boomhut van Andy Griffiths en Terry Denton (Lannoo) en maakt hij podcasts, zoals Gloei en Lawines Razen.

Hij  kreeg voor zijn oeuvre de Anna Blaman Prijs 2019 (driejaarlijkse  literatuurprijs van de stad Rotterdam) en zijn boeken werden bekroond met de Gouden Griffel, de Zilveren Griffel (14x), de Gouden Zoen/Lijst  (beste boek voor jongeren, 4x), de Woutertje Pieterse Prijs (2x), de  Boon voor Jeugdliteratuur en hij werd vijf keer genomineerd voor de  internationale Astrid Lindgren Memorial Award. Rechten van zijn boeken werden verkocht naar meer dan vijfentwintig landen.

Deel dit evenement

bottom of page