top of page

zo 29 okt

|

Noordlaren, Bartholomeuskerk

Alex Vissering

Goede wijn behoeft geen krans. € 17,50. Jeugd t/m 12 jaar € 5,00. Jeugdkaarten apart afrekenen bij de ingang.

Alex Vissering
Alex Vissering

Tijd en locatie

29 okt 2023, 10:30 – 12:00

Noordlaren, Bartholomeuskerk, Lageweg 8, 9479 PC Noordlaren, Nederland

Over het evenement

AANMELDEN

Alex Vissering is tekstschrijver, liedjesmaker en zanger, voornamelijk in het Gronings. Zijn nummer De Groanrepubliek is in Groningen na ‘t Het nog nooit zo donker west van Ede Staal volgens RTV Noord het meest geliefde nummer. 

Hij heeft in een groot aantal bands gespeeld, zoals Törf, Woody Wiss, Nameless en diverse andere. Alex was bijna 20 jaar lang prominent  aanwezig als presentator op RTV Noord. Sinds een aantal jaren vormt hij  met Jan Henk de Groot en Edwin Jongedijk de Troebadoers. Nog enkele  wapenfeiten: In 2007 werd hij bekroond met de Gebroeders Hesse Penning  en in 2010 met de K. ter Laan Prijs voor zijn verdiensten op het gebied  van de Groninger taal en cultuur. In 2015 werd hij benoemd tot ereburger van de gemeente Vlagtwedde. In 2022 ontving hij De Grunny 2022, de  jaarlijkse muziekprijs van RTV Noord. 

Vorig jaar bracht Alex een boek uit met de titel ‘Vogelwies’ en de  ondertitel ‘Vogelweetjes, anekdotes en Grunneger laidjes veur toaveloaksters’, vergezeld van zijn nieuwe CD ‘Vogeltjeman’, in een lange rij van eerdere CD’s.

Deel dit evenement

bottom of page