top of page

zo 12 nov

|

Vleugel F van De Biotoop

Adriaan van Dis, Naar zachtheid en een warm omhelzen GAAT HELAAS NIET DOOR

iN VERBAND MET PERSOONLIJKE OMSTANDIGHEDEN IN DE NAASTE KRING HEEFT VAN DIS TIJDELIJK ALLE AFSPRAKEN OPGESCHORT. c.foto: Geert de Groot

Adriaan van Dis, Naar zachtheid en een warm omhelzen GAAT HELAAS NIET DOOR
Adriaan van Dis, Naar zachtheid en een warm omhelzen GAAT HELAAS NIET DOOR

Tijd en locatie

12 nov 2023, 15:00 – 17:00

Vleugel F van De Biotoop, Kerklaan 30, 9751 NN Haren, Nederland

Over het evenement

Adriaan van Dis zal worden geïnterviewd door Han  Borg. Borg is historicus, was ooit presentator bij de KRO en interviewt  regelmatig Nederlandse schrijvers in Groningen en omstreken.

Een negenjarige jongen wordt tijdens een inzinking van zijn door  oorlogsherinneringen gekwelde vader opgevangen in het huis van zijn  grootouders. Maar in dat huis wacht hem een andere oorlog: de vrouw die  door de barse grootvader was aangenomen als ‘meid voor dag en nacht’  verzet zich steeds meer tegen haar dienende rol. Zij, Ommie, vervult de  rol van grootmoeder en groeit uit tot vredestichter in de gehavende  familie van haar broodheer. Ook tijdens de oorlog bleek zij al een  heldin. De jongen spiegelt zich aan haar dapperheid en zij helpt hem  zijn angsten te overwinnen. Er ontstaat een hechte band tussen die twee –  gekleurd door hun hunkering naar liefde en erkenning. In de  reconstructie van Ommies leven en die ingrijpende zomer schakelt van Dis  op verrassende wijze van vroeger naar nu en laat zo zien wat het heden  zegt over het verleden. Met Naar zachtheid en een warm omhelzen schrijft  hij een vergeten hoofdstuk uit zijn oeuvre.

Deel dit evenement

bottom of page