top of page

di 13 feb

|

Ontmoetingskerk

Achttiende eeuwse scheepspost als maritieme tijdcapsule door dr. Els van Eijck van Heslinga

Leden Nut gratis. Niet-leden € 7,00 Aanmelden via onderstaande knop van 8 januari tot 10m februari

Achttiende eeuwse scheepspost als maritieme tijdcapsule door dr. Els van Eijck van Heslinga
Achttiende eeuwse scheepspost als maritieme tijdcapsule door dr. Els van Eijck van Heslinga

Tijd en locatie

13 feb 2024 20:00 – 22:30

Ontmoetingskerk, Sterremuurweg 4, 9753 AV Haren, Nederland

Over het evenement

AANMELDEN

‘Ik vind het belangrijk dat de meest recente kennis en inzichten op  het terrein van de maritieme geschiedenis ter beschikking komen van  zowel het grote publiek als specifiek geïnteresseerden. Een open  digitaal platform is daarvoor de ideale vorm: zoeken en vinden gaan  snel, en nieuwe ontwikkelingen kunnen gemakkelijk toegevoegd worden.’

Els van Eijck van Heslinga studeerde (zee)geschiedenis in Leiden en promoveerde in 1988 op Van compagnienaar koopvaardij. De scheepvaartverbinding van de Bataafse Republiek met de koloniën in Azië 1795-1806. Ze is lid van de hoofdredactie projecten Nieuwe (digitale) Maritieme Geschiedenis van Nederland. Hiernaast is Els voorzitter van het Museumregister Nederland, vicevoorzitter Raad van Toezicht van het Boerhaave Museum, voorzitter van de Stichting Oostersche Handel en Reederijen, vicevoorzitter van het Vaderlandsch Fonds ter aanmoediging van 's Lands Zeedienst, lid van de Raad van Toezicht van BplusC in Leiden, bestuurlijk betrokken bij het Maritiem Portal bij HuygensING (KNAW) en lid bestuur Stichting Kunstcollectie Koninklijke Nedlloyd.

Tot  mei 2016 was ze directeur Bedrijfsvoering bij de Koninklijke Bibliotheek (KB). Daarvoor was zij o.a. werkzaam als programmamanager internationaal e-Depot bij de KB, algemeen directeur bestuursbureau van de Universiteit Leiden en plaatsvervangend directeur/ hoofd collecties van het Scheepvaartmuseum Amsterdam.

Deel dit evenement

bottom of page