top of page

za 11 feb

|

Clockhuys / Forum bibliotheek

25e Dickenslezing, Pim Muda 'Grandpa's collection

De jubileumlezing wordt gehouden door Pim Muda, de kleinzoon van de grondlegger van de Dickens Bibliotheek. Muzikale medewerking van Hans Buitenhuis en Frits Kalmeijer met trekzak en viool. Entree incl. een glas punch € 8,00 Aanmelden noodzakelijk. Let op: het is een zaterdagmiddag.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
25e Dickenslezing, Pim Muda 'Grandpa's collection
25e Dickenslezing, Pim Muda 'Grandpa's collection

Tijd en locatie

11 feb 2023, 14:30 – 16:30

Clockhuys / Forum bibliotheek, Brinkhorst 3, 9751 AS Haren, Nederland

Over het evenement

Aanmelden

Op zaterdagmiddag 11 februari vindt in Haren de 25ste Dickenslezing plaats. Deze jubileumlezing wordt verzorgd door Pim Muda (1978), kleinzoon van de grondlegger van de Harense Dickens collectie. Pim vertelt over de verzameling van zijn grootvader Wim Muda en zijn eigen kennismaking met de Dickensliteratuur.

’t Clockhuys met daarin de Harense Bibliotheek werd in 1999 in gebruik genomen. Op initiatief van de Commissie Letteren in samenwerking met de Harener bibliotheek en een groep enthousiaste betrokkenen kwam de Harener Dickens Room tot stand. Een in Victoriaanse stijl ingerichte ruimte, waarin de Dickens collectie van Wim Muda (1916-1987) werd ondergebracht. Harener Henk Muda gaf de verzameling van zijn vader aanvankelijk in bruikleen en droeg deze in 2018 over aan de Stichting Sociëteit Dickens Room. De collectie bestaat uit zo’n achthonderd uitgaven van Dickens’ werken en boeken over de schrijver. Daarnaast zijn er prenten, eerste drukken talrijke Dickensparafernalia.

Kleinzoon Pim bewaart goede herinneringen aan zijn grootvader en maakte op jonge leeftijd dus ook al kennis met Dickens en met de Dickenskamer, waar zijn opa al die schatten bewaarde.

De muziek tijdens deze jubileumlezing zal worden verzorgd door Hans Buitenhuis en Frits Kalmeijer met hun trekharmonica’s. Na afloop wordt de traditionele Dickensian rumpunch geserveerd.

Pim Muda (11-03-1978, Groningen) is een Nederlandse komiek, acteur en zanger.  Muda studeerde in het jaar 2000 af aan de Amsterdamse Akademie voor  Kleinkunst, waar hij met zijn schoolgenoten Joost Spijkers, Friso van  Vemde en Pepijn Gunneweg de groep Ashton Brothers oprichtte.  Na hun afstuderen speelden zij hun muzikale spektakelshows over de hele  wereld, van Parijs tot Toronto en van Budapest tot Edinburgh. Na vijf,  door pers en publiek bejubelde, theatershows nam Gunneweg afscheid en  ontwikkelden de overgebleven drie Ashton Brothers hun zomerfestival Ashtonia waarmee ze de laatste drie zomers tienduizenden mensen naar  onder meer Slot Zeist trokken.  Naast zijn betrokkenheid bij Ashton Brothers is Muda ook werkzaam als acteur, zanger en schrijver.  Hij speelde rollen in series als Baantjer, Flikken Maastricht en Welkom  in de jaren 60 en was te zien in films als In Oranje en Dolfje  Weerwolfje.  Op televisie was hij vaste teamcaptain in KRO Hints en is hij één van de  vaste gezichten van de RTL-hitshow Foute Vrienden dat in 2019 zijn  vijfde seizoen ingaat.  In 2019 behaalde Muda de finale van de zangshow It takes 2 waarin hij wekelijks een duet zong met Trijntje Oosterhuis.  Als schrijver werkte hij mee aan programma’s als Het Klokhuis,  Sesamstraat en de theatershows van Jochem Myjer en Klaas van der Eerden. Pim Muda woont met zijn gezin in Haarlem.

zie ook: https://www.pimmuda.nl

In 2024 is er ook weer een Dickenslezing. De 26e wordt gehouden op zondag 4 februari 2024 om 14.30 uur in de Forum Bibliotheek Haren. Angliste Elke Maasbommel zal spreken over schelden en scheldwoorden in het werk van Dickens .,.

Deel dit evenement

bottom of page