zo 07 feb. | De locatie wordt later bepaald

24e Dickens lezing 2022

De 24e Dickens Lezing wordt op zondag 6 februari 2022 gegeven door neerlandica Machteld Brands over het boek en toneelwerk 'Oliver'.
Registratie is afgesloten
24e Dickens lezing 2022

Tijd en locatie

07 feb. 14:30 CET – 28 feb. 15:00 CET
De locatie wordt later bepaald

Over het evenement

De 23ste Dickens Lezing is inmiddels via onze filmpagina bij te wonen sinds 7 februari 2021.

Tijdens deze virtuele Dickens Lezing lezen liefhebbers hun favoriete fragmenten uit het enorme Dickens-oeuvre voor. Pim Muda, kleinzoon van de grondlegger van de Harense Dickenscollectie, vertelt over zijn grootvader en diens liefde voor Dickens en leest een fragment uit Oliver Twist voor. Saakje Spoelstra neemt u mee naar het Washington uit het midden van de 19de eeuw en leest fragmenten uit ‘Schetsen uit Amerika’. Eppo van Koldam koos voor ‘In Londen en Parijs’ met op de achtergrond de Franse Revolutie. Hein Bekenkamp vond de vermakelijke jachtpartij uit ‘De Pickwick-club’ en leest daaruit fragmenten. 

Draaiorgelman Joris ten Have verleent muzikale medewerking met zijn verschillende orgels en orgeltjes. Willem Hoiting staat voor het filmisch vastleggen en monteren van deze afwisselende lezing. Het Harener Muziektheater Thalia leverde de Victoriaanse kostuums. 

Aan het einde van deze Dickens Lezing wordt in de film het traditionele glas Dickensian rumpunch geheven met een toost op de 209de geboortedag van Charles Dickens.

Deel dit evenement